Ilmoituksen valmistelu

Tälle sivulle on koottu vinkkejä ja ohjeita ilmoituksen jättämistä varten. Ennen ilmoituksen luomista kerää oleelliset tiedot ja ota tuotteestaisi kuvat myyntiä varten. Mitä kattavammin olet valmistellut ilmoituksesi, sitä parempi siitä tulee.

Ennen ilmoittamista selvitä seuraavat asiat:

Tuotteen perustiedot

  1. Kellon tai tuotteen valmistaja ja mallin nimi.
  2. Vuosimalli tai vuosi kun kello on valmistettu tai myyty ensimmäisen kerran (mikäli sinulla ei ole asiasta varmuutta, koita selvittää vuosi suurinpiirtein).
  3. Kellon koko (kellon halkaisija)
  4. Kellon mukana seuraavat tuotteet ja tavarat: laatikko, ohjekirja, aitoustodistus, ostokuitti jne.
  5. Mahdollinen takuun voimassaolo.
  6. Mahdollinen huoltohistoria.

Mikäli sinulla ei ole ennestään em. tietoja, voit googlata valmiiksi valmistajan verkkosivuja, tai kysyä apua esimerkiksi Kelloharrastajien FB-ryhmässä.

Ota tuotteestasi vähintään kolme (3) kuvaa ilmoitusta varten

Kuvilla on erittäin suuri merkitys kaupan syntymisen kannalta.  Ota kellostasi vähintään kolme mahdollisimman selkeää kuvaa, esimerkiksi seuraavasti:

  1. Kuva itse kellosta niin että se on tunnistettavissa ja siitä pystyy arvioimaan alustavasti ulkoisen kunnon.
  2. Toinen lähikuva mahdollisista vaurioista tai kulumasta (mikäli on).
  3. Kuva josta ilmenee mitä kaikkea kauppaan kuuluu (laatikot, ohjekirjat ym.)

Mikäli kuvaaminen tuottaa vaikeukeuksia, löytyy esimerkiksi Youtubesta hyvä opasvideoita hyvien myyntikuvien ottamista varten.

HUOM! OTA KUVA VAAKATASOSSA JA ASEMOI KELLO/TUOTE AINA KUVAN KESKELLEPalvelu rajaa kuvia automaattisesti jolloin kuvalan sivuun asemoidut tuotteet voivat rajautua pois.

Selvitä hintataso / sopiva hintapyyntö

Ilmoituksen julkaisu palvelussa edellyttää hitapyyntöä. Mikäli sinulla ei ole tietoa sopivasta pyyntihinnasta, voit etsiä vastaavien kellojen myynti-ilmoituksia esimerkiksi Chrono24 -palvelun avulla tai tutkimalla paikallisten käytettyjen kellojen jälleenmyyjien myynti-ilmoituksia heidän verkkosivuillaan. Sopivaa hintaa voi kysellä myös Kelloharrastajien FB-ryhmässä.